2015. december 17., csütörtök

Könyv bemutató és író-olvasó találkozó

Életemben először, (de nem utoljára) részt vettem egy könyv bemutatón aztán egy író-olvasó találkozón. Hogy hogyan kerültem én oda?

Tavaly karácsonykor írtam egy novellát A minnesotai postást, melyet nyáron beadtam egy karácsonyi történeteket váró pályázatra. 


A pályázatot Nádasi Krisz a  http://krisznadasi.wix.com/krisznadasiwrites weboldal szerkesztője hirdetett meg, azzal a céllal, hogy karácsonyra megjelentet egy olyan könyvet, melyben kortárs írók karácsonyhoz kacsolódó történetek szerepelnek. 

A(z) IMG_0624k.JPG megjelenítése
A(z) IMG_0624k.JPG megjelenítése
A szakmai zsűri melynek tagjai voltak: 
Otta Katalin irodalom- és drámaszakos tanár, Gárdonyi Géza Általános Iskola
Vidi Rita író, a jobb agyféltekés kreatív írás tanfolyamok létrehozója, gondolkodásmód tanácsadó, motivációs tréner, a Balaton-felvidéki Nemzeti Oktatási és Nevelési Alapítvány kuratóriumi elnöke
Szecsődi M. László színész, humorista, rendező, a FER Produkció és a Hullajó Krimik állandó tagja, a regenyiras.net tulajdonosa
Barnóczky Ákos forgatókönyvíró, rendező, színész, a Szőke kóla Hyppolit-díjas rendezője, a Login c. film forgatókönyvíró-rendezője
Nádasi Krisz író, a Litera irodalmi portál és a Kék Tea Magazin szerzője, a pályázat kitalálója.

Nekik köszönhetem, hogy a novellám a legjobb 12 közé került. Ezután ősszel elkezdődött a szerkesztő-író kettős munka. Egy nagy KÖSZÖNÖM illeti Nádasi Kriszt az írók terelgetése, a művek szerkesztése és a könyv menedzseléséért. Eközben mi írók otthon a műveinket a megadott instrukciók szerint gőzerővel írtuk, alakítottuk át, a könyvborítót pedig Mészáros Nóri készítette. 


Közben több könyves blogger készített velünk interjúkat, értékelték az írásainkat, melyeket az alábbi oldalakon el is olvashattok: 

A Prológus bloggerközösség kritikái és interjúi (egyelőre 10): http://prologus.kildara.hu/konyvespolcaink/
Barnóczky Ákos cikke a pályázatról: http://regenyiras.net/blog/mirol.ir.a.magyar.iro
Nagy-Rakita Melinda, Görgei Andi, Tolnai Norbi interjú: http://adrikonyvmoly.blogspot.hu/2015/12/konyvbe-zart-karacsonyok.html

Némelyik oldalon még meg is nyerhetitek a Könyvbe zárt karácsonyok című novellás kötet egy-egy példányát. 

E-könyvet lehet nyerni Adrinál, ezt mindenképp osszátok: http://adrikonyvmoly.blogspot.hu/2015/12/jatek-jatek-jatek.html
Prológus facebook oldalán nyomtatott könyvet nyerhettek: https://www.facebook.com/prologus/?fref=nf

Interjúkat olvashattok a zsűrivel, a szerkesztővel és a könyv borítóját tervező Mészáros Nórival is: 


A pályázatnak, Krisznek és a zsűri tagoknak, na és persze az íróknak köszönhetően az e-könyv novemberben, a nyomtatott könyv december elején készült el.

A hivatalos könyv bemutató december 12-én volt Budapesten a Lámpásban. Az ott készült fotókon látható, hogy milyen sokan voltak, majd minden író megjelent. Nagyon jó volt velük beszélgetni erről-arról, de legfőképpen az írásról. Most, hogy már személyesen is ismerjük egymást, megbeszéltük, hogy tartjuk a kapcsolatot és biztos, hogy fogunk még találkozni. 





Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy a pécsi KertÉsz Civil Közösség és a Csorba Győző könyvtár kertvárosi fiókkönyvtára közös szervezésével megleptek egy író-olvasó találkozóval, mely december 15-én volt a kertvárosi fiókkönyvtárban. Bemutattak, majd meséltem magamról a pályázatról és a kész könyvről. A saját novellámról a közönség kérdései alapján meséltem. 

 






Mindenkinek olvasásban bővelkedő, mézeskalács illatú karácsonyt kívánok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése